Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Shine of Radar in South Crete (Rasoulis 'n' Carey Mitchell)


(Star) + (Carey) (single version videos)

 Image Links (Crete satellite) (Preveli Rethymno) (Matala Iraklio) (Marco Polo - Radar Canadian hip-hop) (Contact film) (Angry Illusionism - Robert Panzullo Surreal Artist) (Angel Miracle wallpaper) (Samaria Gorge) (Green, Ex-Black and the Man in Black - Cretan Farewell - by Dodo) (The miracle we hope for is not always the miracle we receive) (Moon Star Island Illusion) )))))))Narration - http://crete.wordpress.com/2008/02/26/joni-michell-in-matala-crete/(((( (Joni Mitchell images) (Hilman Global Wonders) (Matala Cave Girl) (This New Year Let All Your Dreams Come True - by Dodo) (Cretan Bull - Leaping) (Europa-Bull) (Grand Piano by Joseph Sandora) (A journey under a starry night - Punam JR) (Cretan FullMoon and Horns of Consecration) (Early Morning Flight - by Dodo) (Joni Mitchell and David Crosby )  (Matala: A Novel by Craig Holden) (Canadian waving flag) (on my way to Matala bus) (http://www.arnstrohmeyer.de/)


 :-) Να ζήσεις Κάρυ!... Χρόνια Πολλά! 
...και με ένα καλάμι...να βαράς τα Παλιά!...
...Πάντα ομπρός σου θώργιε την Πίστα!...
....και άσ' τη Νοσταλγίτσα για Μπούφικα Πουλιά!:-)

 υ.γ.
(Μη μου διαβάζεις τώρα παρακάτω
και μου παραπονάσαι πως κάνω το κεφάλι σου βαρύ και καζανάτο) :-)

1. Ξεκινά δυναμικά η Πνευματική Καμπάνια για τα Μάταλα και την Κουλτούρα της Νότιας Κρήτης. Το μαθαίνω το Σάββατο, 2 Απριλίου και λέω μέσα μου...Μήστητι μου Κύριε εκουζουλάθηκετε;; 11 -13 Ιουνίου!!...Γιατί τόση βιασύνη;;.δεν θα ταν καλύτερα κατακαλόκαιρο μακριά και απ΄τα καζάνια των εξετάσεων;;...αλλά θα μου πεις...τώρα ξυπνήσανε οι επαναστάτες....που νιώσανε του χρόνου το μαστίγιο..και σου λεν...αύριο θα ζούμε;;..ό,τι προλάβουμε να σώσουμε απ' της ζωής τις αναμνήσεις!...

2. :-)....Ξεχάστε Ελεύθερο Σεξ, Ουσίες, Υφάκι και τις Μπύρες :-)..εδώ θα πήξουμε στις Υλοσοφίες :-)...Ποιό είναι το Κασμίρ δλδ και η Ινδία να μας κλέφτουν το Spiritual Tourism?...Εμείς δεν έχουμε μυαλό για Marketing στη Μούρη?...¨:-) Τη Ζωή μου μηδενίζω, πάει να πει πως διαλογίζω αυτό που βλέπει η νεολαία εδώ στα Μάταλα παρέα :-) απ' τα Σέκοντς σημαίνω την Τουριστική Καμπάνια και στο λαιμό μου σε παίρνω στα νότια ακρογυάλια :-).

3. Κρίμα που μας την έκανε ο Μανώλης, θα 'χε πολλά να πει. Έτσι ήταν και στις συναυλίες , πέντε λεπτά τραγούδι, πέντε λεπτά φιλοσοφία :-). Γιαυτό ξεκινάμε απεκεί. Όλος ο δίσκος , διπλά σακατεμένος, θαμμένος απ' το σύστημα και βγαρμένος απ' τον Χατζηδάκι  το 90 είναι αφιερωμένος στο κίνημα του 60. Τα τραγούδια γραφτήκανε  ή μάλλον κατασκηνώθηκαν στην Πρέβελη και το Δαμνόνι. Εκεί με το Γαβαλά δοκίμασαν το λεγόμενο Χιππο-Ροκ.

4.Και πάμε στο πρώτο του δίσκου, το Αστέρι που έγινε Ραντάρ. Αυτό αγκαλιάζει  εποπτικά με τις φτερούγες του όλη τη λουλουδένια του Μάη γενιά. Εν πρώτοις, Αστέρι = Φύση. Ραντάρ = Τεχνολογικός Πολιτισμός. Θέλανε και καλά να ζήσουν αυτόνομα απ' τον  Κακό Πολιτισμό και να νιώσουνε τη φύση όπως ο Ρουσσώ.  Αλλά στο τέλος το Αστέρι κατέληξε Ραντάρ..με τον ίδιο τρόπο που λουλούδια αν μας γυάλισαν μακριά φάνηκαν ψεύτικα από κοντά..άνθρακες ο θησαυρός...:-)..Αλλά ο Ρασούλης δε χαλιέται, σου λέει και έτσι να 'ναι, οι στιγμές που περάσαμε έχουν αξία...όπως είχε πει στο περίπου, αν θυμάμαι καλά η Μαρία Δαμανάκη "Ό,τι αγαπήσαμε αποδείχτηκαν απάτες αλλά το πάθος, αυτό που ζήσαμε ήταν δυνατό". Του Ρασούλη του άρεσε, τον ενέπνεε η ιδέα ότι μπορεί να ζούμε ένα Ψέμα, μια Αυταπάτη, μια Maya, να το πούμε και ινδικά, αλλά αν τύχει και το ανακαλύψουμε, ας μη πανικοβληθούμε, δεν τρέχει και τίποτα, ό,τι ζήσαμε έχει αξία...Εμπρός για της γενιάς μας την Οπτασία! χαχα...

5. Αντίθετα με τα παραπάνω εγώ θα προτιμήσω το Ραντάρ απ΄ το Αστέρι. Και γιατί σε γενικές γραμμές είμαι Υπέρ του Τεχνολογικού Πολιτισμού αλλά κυρίως επειδή Ραντάρ = Αναζήτηση Επαφής. Με ένα ραντάρ μες στην καρδιά που λέει η Μαριανίνα Κριεζή. Της μοναξιάς μου το ραντάρ που ανιχνεύει  τα ίχνη σου αναζητά  και σε γυρεύει, που λέει ο Κώστας Τριπολίτης. Αλλά υπάρχει ένας επιπλέον Ρασουλικός λόγος να είμαστε καχύποπτοι με το Αστέρι που βγαίνει γλυκά απ΄ τα ερέβη...«Η στιχουργία σχετίζεται με την καθημερινότητα, η ποίηση με τα ερέβη και τη διαχρονικότητα. Ο Ελύτης προσπαθούσε να γράψει τραγούδια για την καθημερινότητα, αλλά ζοριζόταν... Να γιατί μου αρέσει το "Εγώ δεν είμαι ποιητής είμαι στιχάκι" του Λάζαρου Ανδρέου. Όλη αυτή η Ανωτάτη Ποίηση  ίσως φουσκώνει κάπου το εγώ και της κοινωνίας και του ποιητή. Και έτσι συνέβη με τη γενιά του 60. Βασίστηκε τα μέγιστα στους Καλλιτέχνες που θα άλλαζαν τον κόσμο και η γέννηση του κινήματος έμοιαζε ελπιδοφόρα αλλά που κατέληξε;;..Να γίνουν Αστέρια της Μουσικής Βιομηχανίας, το λεγόμενο Σταριλίκι. Και ο μάνατζερ βολευόταν με αυτόν τον εγωκεντρισμό και ο Καλλιτέχνης αρέσκεται σε χειροκροτήματα και χαηδολογήματα. Ματαιόδοξη Απραξία για συνέχιση της Αμφισβήτησης, της Νέας Επαφής και της Πορείας. Και αυτό που κρατώ απ' τη γενιά του λουλουδιών είναι αυτή η Κουλτούρα της Αναζήτησης...γιαυτό μπήκε και το Contact. Αν μου λέγανε να διαλέξω μιά και μόνο ταινία, θα 'ταν αυτή η Επαφή. Ένα άλλο στοιχείο είναι η απλότητα, άκου την ενορχήστρωση των δύο τραγουδιών και σύγκρινε τις μεταγενέστερες πολυ-φανφάρες.

6. Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω ότι με πειράζει ως φεμινιστή που η γυναίκα έβαλε πάλι τα κλάματα ενώ ο άντρας το παίζει άνετος και ωραίος. Στερεότυπο που μπορεί να ισχύει αλλά δεν μπορούμε και να μη δείξουμε την ενόχληση μας....ότι δλδ η γυναίκα αντέχει λιγότερη αλήθεια, δένεται ρομαντικά με λουλούδια και αστέρια, φοβάται την τεχνολογία, ζει στον ουρανό του συναισθήματος . Πρέπει να πω κάτι υπέρ της, τόσο χαζή ήτανε και έβαλε τα κλάματα;;..απλώς το ραντάρ είναι ίσως κάποιου πολεμικού πλοίου...αν θυμάστε το ΄86, είχε βομβαρδίσει τη Λιβύη πάλι ο Ρήγκαν...κάπου εκεί πρέπει να γράφτηκε και το τραγούδι...Απρίλης πάλι ήτονε και σαν κρητικό κοπέλι το θυμάμαι....

7. Και πάμε στο θηλυκό Bob Dylan, την Καναδέζα Τζόνι Μίτσελ που γραψε το τραγούδι για τον κοκκινομάλη μάγειρα Κάρυ το καρότο :-) .  Το κείμενο το πήρα από τον Ray απ' τα Χανιά (ζει στην Κρήτη απ'το 1966, έχει και σχόλια, όποιος θέλει να δει πως σκέφτονται οι νοσταλγοί). Cane τώρα σημαίνει καλάμι που μπορεί να ναι φλογέρα ή ασημένιο μπαστούνι, αλλά γω θα κρατήσω το πειραχτικό ερωτικό χατζιδάκειο :-) υπονοούμενο...και με βάση  και την χίππικη κουλτούρα...έχουν και αυτές οι καθημερινές στιγμές την ποιητική τους αξία...και σε αντίθεση λοιπόν με το προηγούμενο τραγούδι εδώ η Γυναίκα παρουσιάζεται Δυναμική, Ακομπλεξάριστη, Ζορμπαλού....ο αντρας  μοιάζει μίζερος που του κάνεις χίλια παρακάλια για να τον βγάλεις απ' την κλεισούρα του. Και ένας λόγος που τα κόλλησα τα δυό τραγούδια ήταν να ακουστεί και μια γυναικεία φωνή. α, του λέει...είσαι ένας κακός μπαμπάς με παλιά μυαλά,ε;;..το μπαμπάς, μαμά στη γλώσσα της γενιάς της γενιάς του 60  πιθανόν έχει μια αρνητική χροιά...οι επαναστάσεις τότε ήταν πρώτα απ' όλα οικογενειακές εκρήξεις και αναταράξεις...από τότε ξεκινούν οι φράσεις..μας το παίζεις μπαμπάς, μαμά...αλλά κλείνουμε και πάλι αντιθετικά στο βίντεο με την Τζούντυ Φόστερ που αναζητά ή νιώθει πως μιλά με το χαμένο πατέρα της..

.8. Το τραγούδι έχει και μια αξία νατουραλιστική για την Νότια Κρήτη, όπου θα δεις τον Έναστρο Θόλο, δε θα προλαβαίνεις να μετράς αστέρια, όπως σε κάθε μέρος μακριά από φώτα και αστικό πολιτισμό. ((Το Ματαλιώτικo φεγγάρι είναι αλλιώτικο)) Να το και το σλόγκαν της καμπάνιας χαχα..Σε αυτό όμως που κολλάω αντιθετικά είναι ο ενοχλητικός Νοτιάς με την κόκκινη σκόνη της Αφρικής. Απο μικρό παιδί με αναστατώνει όπως μια πανσέληνος που δε σ' αφήνει να κοιμηθείς αλλά από ένα σημείο και πέρα αναγκαστικά προσαρμόζεσαι. Και σε τέτοιες περίεργες στιγμές θες ένα στίχο να σε εκφράσει και να που βρήκα στα ξένα...The wind is in from Africa. Last night I couldn't sleep...έπρεπε να ΄ρθει η Καναδέζα να μας το πει.



9. Σκέψου τί αντικειμενική αξία τρέφουν τα "τουριστικά μας ακίνητα" και εμείς δεν κάναμε ούτε ένα ντοκυμαντέρ, ούτε μία ταινία για τα Μάταλα. Η Ουσία Μία και ας την καταλάβουμε. Δυό Κόσμοι Ξένοι. Και αυτό ισχύει γενικότερα για την Τουριστική μας Ασυνείδηση. Μόνο το Οικονομικό και "να περάσουνε καλά". Εξ ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια. Τί ζήτανε, για ποιό λόγο ήρθαν, τί σόι ψυχή κουβαλάνε οι τουρίστες δε χαμπαριάζουμε....ο Γιάννης Αγγελάκας έκανε συζητήσεις με το Ρασούλη εκεί στο Νότο και ευτυχώς βρήκα και τον Θανάση Θεοδώρου από την Κόρινθο που σπούδασε κοινωνιολογία στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τα Μάταλα. Δεν το περιορίζω βέβαια σε ένα μερος, όλη η Νότια Κρήτη οφείλει να βρει, να κρατήσει την Τουριστική της Ταυτότητα, μακριά από το ταμπα-τούμπα στα κλουβιά του Βορρά και της Χρηματικής  Ηχορρύπανσης.


10. Και κλείνω με το Ραντάρ. Κανονικά αυτό το κείμενο έπρεπε να γραφτεί στα αγγλικά. Εκεί στα ξένα νιώθω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνονται, τρώγονται με το μυαλό και την καρδιά τους και σε αντίθεση με τους παλιούς φιλέλληνες μοιάζουν πιο προσγειωμένοι. Ένας Ξένος θα μας σώσει. Είναι π.χ. η ξενόφωνη κοινότητα στην Κρήτη, στη Ρόδο. Βλέπουν, παρατηρούν λεπτομέρειες, νοήματα που οι δικοί μας προσπερνούν...μέσα στην χαρά του Ζορμπά και των παιδιών του Πειραιά...να χαίρονται την κούπα τους :-).....Και αν το Ραντάρ μου προκύψει Αστέρι, θα βάλω και εγώ τα κλάματα, έτσι για συμπαράσταση. :-)



22 σχόλια:

MelidonisM είπε...

...............................

Listen to, what happened to me, the day before yesterday
as long as we had some fun with my girl in our hug
with a Sweet Star out of the Erebus' side, which we adored all evening and night
Do you listen to me, faithfully? :-) Because one day, it may happen to you
That star, which got inside our heart, which was the reason of our joy 'n' charm
..we look upside the sky, as long as the nature was sunrising the day
That Star was the Shine of the Radar
And my Love started to cry and lost in my mind I tell her for sympathy
It fits me, that miracle, that lie which gave us joy and delight

..............................

Άκουσε προχθές τί μου συνέβη
καθώς με το κορίτσι μου τη βρίσκαμ' αγκαλιά
Με ένα αστέρι γλυκα απ' τα ερέβη που το λατρέψαμε όλη τη βραδιά
μ' ακους προσεχτικά? γιατί και σένα ίσως κάποτε σου τύχει
Το αστέρι αυτό που τόσο είχε μπει μες στην καρδιά μας κι ήταν αιτία της χαράς μας
...κοιτάμ' εκεί ψηλά, καθώς τη μέρα εξημέρωνε η φύση
Τ' αστέρι αυτό, ήτανε το φως απ'το ραντάρ!
Κι άρχισε η αγάπη μου το κλάμα και εγώ χαμένος λέω τούτο για παρηγοριά
φτάνει που έγινε αυτό το θαύμα και μ'ένα ψέμα ήτανε όλα μια χαρά


.................................

MelidonisM είπε...

...................................

The wind is in from Africa
Last night I couldn't sleep
Oh, you know it sure is hard to leave here Carey
But it's really not my home

My fingernails are filthy, I got beach tar on my feet
And I miss my clean white linen and my fancy French cologne

Oh Carey get out your cane and I'll put on some silver
Oh you're a mean old Daddy but I like you fine

Come on down to the Mermaid Café and I will buy you a bottle of wine
And we'll laugh and toast to nothing and smash our empty glasses down
Let's have a round for these freaks and these soldiers
A round for these friends of mine
Let's have another round for the bright red devil who keeps me in this tourist town

Maybe I'll go to Amsterdam or maybe I'll go to Rome
And rent me a grand piano and put some flowers 'round my room
But let's not talk about fare-thee-wells now
The night is a starry dome and they're playin' that scratchy rock and roll
Beneath the Matala Moon

The wind is in from Africa. Last night I couldn't sleep.
Oh, you know it sure is hard to leave here Carey.

Maybe it's been too long a time since I was scramblin' down in the street
Now they got me used to that clean white linen and that fancy French cologne.

Oh, Carey get out your cane
I'll put on my finest silver
We'll go to the Mermaid Cafe
Have fun tonight
I said oh you're a mean old Daddy but you're out of sight
.................................


Φυσά Αφρικάνικος Νοτιάς και χτες τη Νύχτα δεν μπόρεσα να κοιμηθώ
Ξέρεις καλά είναι δύσκολο να φύγεις από δω Κάρυ. Όμως στα αλήθεια το σπίτι μου δεν είναι
Τα νύχια μου είναι βρώμικα και έχω σκόνη άμμου στα πόδια
Μου λείπει το καθαρό λευκό λινό κι η φαντεζί γαλί κολώνια

Κάρυ φέρε το καλάμι σου και θα του βάλω λίγο ασήμι
χμ είσαι ένας παλιός κακός Μπαμπάς αλλά σε πάω

Ελα κάτω βρε στης Γοργόνας το καφέ και θα σου πάρω γω εκεί μπουκάλι με κρασί
Και θα γελάμε, θα κάνουμε ευχές στο Μηδέν, στον πάτο, θα σπάμε τα άδεια μας ποτήρια κάτω :-)
Ας διασκεδάσουμε για τα φρικιά και τους φαντάρους, για τους φίλους μου
και για το λαμπερό κόκκινο διάβολο που με κρατά σε αυτή την τουριστική κωμόπολη

Μπορεί να πάω Ρώμη, Άμστερνταμ και νοικιάσω μεγάλο πιάνο, βάλω και λουλούδια στο δωμάτιο
Αλλά ας μη μιλάμε για αποχαιρετισμούς τώρα
Η Νύχτα ένας έναστρος Θόλος και γρατζουνούν το ροκ εν ρολ
Κάτω απ' το Ματαλιώτικο Φεγγάρι

Φυσά Αφρικάνικος Νοτιάς και χτες τη Νύχτα δεν μπόρεσα να κοιμηθώ
Ξέρεις καλά είναι δύσκολο να φύγεις από δω Κάρυ. Όμως στα αλήθεια το σπίτι μου δεν είναι

Μάλλον πέρασε πολύς καιρός από τότε που κατηφόριζα το δρόμο
Τώρα με συνήθισαν στο καθαρό λευκό λινό και τη φαντεζί γαλί κολώνια

Κάρυ φέρε το καλάμι σου και θα του βάλω το καλύτερο μου ασήμι
Θα πάμε στο καφέ Γοργόνα και θα το κάψουμε απόψε
Οχου Σε είπα κακό παλιό Μπαμπά
αλλά μου χάθηκες

kariatida62 είπε...

Sorry, φίλε μου...Ευχαριστώ πολύ για το αφιέρωμα, έχω κόσμο σπίτι θα περάσω αργότερα!
Καλάμι βρε λες πως κουβαλώ?
Και με λες και κακό παλιο Μπαμπά? Αυτό τι ειναι μπηχτή για τον γιο μου τον Λάκωνα?
Καλά θα τα πούμε ξανά.
Φιλιά

MelidonisM είπε...

xaxa Na sai kala na peraseis :-)

και με μέτρο τα ποτά και τα
ξενύχτια...
...και μου ζητάς μετά
ιατρική βοήθεια! :-)

MelidonisM είπε...

Σκέφτομαι διάφορα, το vimeo ή
να το στέλνω με e-mail, θα δω...


he was working at this place called the Delphini restaurant – until it exploded, singed half of the hair off of his beard and his legs, and scorched his turban, melted down his golden earrings.

Από την Αφήγηση

http://crete.wordpress.com/2008/02/26/joni-michell-in-matala-crete/


singed half of the hair off of his beard

είναι σωστό τώρα το singed?
αν θες άκου το εδώ 1:10

Βέβαια επειδή πάντα τα λάθη
εμπνέουν σουρεαλιστικά

εγώ φαντάζομαι οτι του καψε,
του ανατίναξε την κουζίνα
με το τραγούδι της χαχα

kariatida62 είπε...

Καλημέρα!
Τι έγινε τι παίζει με τα Μάταλα?

"Του Ρασούλη του άρεσε, τον ενέπνεε η ιδέα ότι μπορεί να ζούμε ένα Ψέμα, μια Αυταπάτη, μια Maya, να το πούμε και ινδικά, αλλά αν τύχει και το ανακαλύψουμε, ας μη πανικοβληθούμε, δεν τρέχει και τίποτα, ό,τι ζήσαμε έχει αξία...Εμπρός για της γενιάς μας την Οπτασία!"
Θάχεις καταλάβει φαντάζομαι πως είμαι fun αυτής της θεωρίας...δεν χρειάζεται να το επαναλάβω!

Το ραντάρ της καρδιάς σου το αγαπώ
Oι αναλύσεις σου υπέροχες και κατανοητές! Δόξα νάχει ο Δίας!

Στην συνέχεια ψιλοκατάλαβα τι παίζει και με τα Μάταλα...:))

Y.Γ. Λες κάποια στιγμή ο Λάκωνας να καταλάβει γιατί ήταν σκληρή η μάνα μαζί του?
Το εύχομαι...γι'αυτόν!
Καλό υπόλοιπο...

MelidonisM είπε...

0. Πάντα με καταλάβαινες
(με το ένστικτο,
όχι τη λογική)
αλλά δούλεβες τον Μπούφο χαχα


1. Για μας τώρα τελείωσε το Ψέμα, η Αυταπάτη της Μεταπολίτευσης....
xaxa


2. Δόξα να 'χει the Snake Goddess
για μας τ' Αγνώστου Πότες :)

3. Μας το παίζεις μαμα! χαχα

...Λακωνας είναι πιο κοντά
ηλικιακά σε μένα και
λόγω local dna και generation clash θα ταυτιστώ
μαζί του...και επειδή
κολλάω στο αντίθετο
και όχι στο όμοιο...

ίσως στο φαινομενικά αντίθετο
και βαθύτερα όμοιο :-)

MelidonisM είπε...

ax @Μάνα Σπαρτιάτισσα :-)

@Dodo προσπαθώ να το φορτώσω
στο Γιαχούη να στο στείλω,
και ακόμα φορτώνει anathegato

Και μου λέει ο γιουτιούμπης
..= έχει αποκλειστεί σε
ορισμένες χώρες...

Σε μέ παίζει
και στην Αθήνα μπλοκαίρνει?

εγίναμε ανεξάρτητος χώρα
και δεν το πήραμε μπόρα;; χαχα

Γιαυτό γω 'νέβασα σκιας
το Ρασούλη, να 'κούσεις
ένα e-χνούδι :-)

MelidonisM είπε...

..o Yahoo μέχρι 25 ΜΒ μπορεί, το ταινιάκι 48 MB..την τύφλα μου τώρα,
το πήρα είδηση...χαχα..

Κάνω εναλλακτικές προσπάθειες :)

MelidonisM είπε...

τέσπα το σπασα στα δύο κομμάτια
και το στειλα εσένα, του Γερμανού
και της Φαιστού (Αν δεν και
κάποιος άλλος και θε, e-mail)

και ες αύριον θα δούμε
για το ολόκληρο
με την αφήγηση

Και αυτό το Listening
κανονικά θα έπρεπε
να διδάσκεται
στα φροντιστήρια αγγλικών και
τα σχολεία..just for Intonation and Local Value...

kariatida62 είπε...

Δεν σας το παίζω μαμά! Είμαι μαμά σας! Καλό είναι να γνωρίζεις λοιπόν και συ που ταυτίζεσαι λόγω local dna (η τσεφαλή που σούλεγα, ότι έχω ένα προβληματάκι)αλλά κυρίως λόγω generation clash, ότι ενώ ξέρετε πολλά περισσότερα απ΄την δική μας κλάση,και πραγματικά εγω τουλάχιστον καμαρώνω που τα παιδιά μας μορφώθηκαν πολύ περισσότερο απ'εμάς,σαν αποτέλεσμα όμως δεν γνωρίζετε την τύφλα σας την μαύρη!
Σεβασμός λοιπόν στην εμπειρία που μας χάρισαν τα χρόνια. Τίποτα άλλο.
Τώρα όσο για το Σπαρτιάτισσα, δυστυχώς επειδή δεν είμαστε οι περισσότερες Σπαρτιάτισσες γέμισε ο κόσμος Λάκωνες!
Και σσστττ κουβέντα για το θέμα!
Τελείωσε εδώ!
Φιλί στο Μπούφο μου,σύμβολο σοφίας που το κρατούσε η Θεά της Πόλης μου!;)

MelidonisM είπε...

1. ερχονται πίσω μας νεότεροι
που ξέρουν πολύ περισσότερα,
αλλά θα καλοπεράσουν... (δε θα
παλιώσουμε και μεις..:-)


2. O Θερμοσίφωνας φταίει για όλα, που λέγαμε... ή πάλιωσε και θέλει άλλαγμα ή
το πολύ καυτό νερό καίει
το μαμόθρεφτο μυαλό...

3. Τη βρίσκω και με φίλους που
σιωπούν, απότομα μιλούν ή ξεχνούν
και χρόνια πολλά να πουν :-)

Δεν πάει όλων η γλώσσα μας
ροδάνι..περνάει και μια φάση...:-)

4. Στο 'χα πει και τότε ..Αγαπώ τις Σπαρτιάτισσες Μανάδες...

Φιλιά και ἐτσι συνέχισε
Be yourself που λέγανε
και το '60...ακόμα και
αν βάλουν κλάηματα
τα νέα τα κρεμμύδια χαχα :-)

Kalhnxyta

kariatida62 είπε...

Πέρνα και απο τον ΙONNA, μαζευτήκαμε και κει και έχω αρχίσει τις αμπελοφιλοσοφίες...μαζί του!
Νομίζω πως το πέρασμά σου απ'εκεί θα γίνει πολύτιμο!

MelidonisM είπε...

Είστε όλοι στον κόσμο σας! χαχα

Καλημέρα

fractal είπε...

Μάλλον δε χωρώ στην ιδιοτική κουβέντα, αλλά μια καλημέρα και στους δυό σας μπορώ να αφήσω..
καλημέρα σας το λοιπόν.

MelidonisM είπε...

xaxa omg idiot speech

σαν μικρά παιδιά
μιλάμε τα δυό μας
κρυφά απ΄ τα μάτια
των Μεγάλων...
μα τί να θέλουμε άλλο;;

ένα δημόσιο γλάρο
πάνω από κύμα
ζωής προσωπικό
και θύμα.

Ανώνυμος είπε...

Απόλαυσα το ξέγνοιαστο και μελαγχολικό τραγούδι, για τα υπόλοιπα θα έρθω αργότερα να τα διαβάσω, κάθε φορά που κάνω κλικ στο ιστολόγιό σου νιώθω ένα χείμαρρο από λέξεις να με πλημμυρίζει :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο και βίντεο. Εχω να πάω στη Κρήτη πολλά χρόνια :(

Άστρια είπε...

Όμορφο τραγουδάκι, τρυφερό και με χιούμορ. Δεν το ήξερα

Un par de neuronas... είπε...

Πολλύ δύσκολα να τα καταλαβαίνω, αν και πρωσπάθησα!

Καλά, κατάλαβα ότι θα πάνε οι γεροχίπις στην Μάταλα και αυτό το λένε καλό τουρισμό;

Μόνο πέρασα να σου αφήνω ένα φιλάκι...

Por lo demás, me iré adentrando en los blogs poco a poco.

MelidonisM είπε...

@ηλιογράφος


Wet Information Overload :-)

@Ioannisk

Αυτό το passé προσπαθούμε
να ανανιώσουμε :-)

@Άστρια

Αστέρι λέγεται το τραγούδι
και το καμα 'γω ραντάρ :-)

@Veronica

Δεν είναι πια κακά παιδιά..
..γεράσανε...αλλά και μεις
μετανιώσαμε που τους
διώξαμε :-)

Σαν 'πογεράσει το τραγί
μπαίνει μέσα στη μάντρα

τα νιάτου του τα νοσταλγεί
που ήψαχνε μια χάντρα


xa, τράγοι με χάντρα
στη μάντρα της νοσταλγίας =
=γερο-χίππηδες

βρήκαμε νέο metaforico ορισμό :-)

Δε θα μας πάρει τώρα τον τουρισμό
η Σπανιόλα Αλπουχάρα Γραναδίνα
...θα το παλέψουμε με όλη μας την πείνα!
:-)

Χαίρε Amiga
Besos a tu Krisna

Un par de neuronas... είπε...

Muy bueno!!! τράγοι με χάντρα
στη μάντρα της νοσταλγίας =
=γερο-χίππηδες!!! Eres genial!

Ah, amigo, las Alpujarras de Granada... cervezas y tapas!

Beso, Χαίρε-Krisna! Jajaja.